Ingrediënten

  • 150 g Hollandse garnalen
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 1 el ketchup
  • 1 el mayonaise
  • 1 rode ui
  • dille
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fijn.
  2. Meng de zure room, ketchup en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de Hollandse garnalen met de stukjes rode ui en de dille.
  4. Schep eerst een beetje saus op de bodem van het witlofblaadje en schep vervolgens het garnalenmengsel in het schuitje.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.