Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 150 g penne
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 150 ml kookroom
  • mespuntje mosterd
  • 5 Tasty Tom tomaten, gehalveerd

Bereiding

  1. Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe en kook ze met de pasta gaar.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en fruit de ui heel zachtjes glazig. Roer de kerriepoeder erdoor en voeg de kookroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Verdun de saus eventueel met een beetje van het pastakookvocht en laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten er met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten 3 minuten, keer ze na 2 minuten.
  4. Schep de garnalen door de kerriesaus en warm de saus nog heel even door.
  5. Giet de pasta met sugarsnaps af en verdeel dit over twee warme diepe (pasta)borden. Schep de garnalen met kerriesaus op de pasta en leg daarna de tomaatjes erop. Serveer direct.

Tip

Neem in plaats van sugarsnaps peultjes of broccoli. Kook deze groenten maar 3-4 minuten met de pasta mee.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.