Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 krop lollo bianco of 2 kropjes little gems
  • 2 tomaten
  • 2 el witte vermout of sherry
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 5 el mayonaise
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep in een kom de garnalen en de tomaatblokjes door elkaar.
  2. Klop van de vermout, balsamicoazijn en mayonaise een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Verdeel de gesneden sla in het midden over vier bordjes en sprenkel er wat dressing over. Schep het garnalenmengsel op de losse slabladeren en zet op elk bordje een gevuld blad. Sprenkel de dressing over de garnalen.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.