Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 4 tomaten
  • 8 el mayonaise
  • 1½ tl grove mosterd
  • 2 el bieslook, fijgeknipt en wat hele sprietjes
  • slaolie
  • 4 blaadjes sla

Bereiding

  1. Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Meng de mayonaise met de mosterd. Voeg de garnalen, de tomaat en de bieslook toe. Bestrijk 4 kleine hoge gladde vormpjes of koffiekopjes met een beetje slaolie en vul ze met het garnalenmengsel.
  3. Laat ze tot gebruik in de koelkast staan. Keer de vormpjes om op 4 bordjes en laat de garnalen-torentjes er voorzichtig afglijden. Garneer met de blaadjes sla en sprietjes bieslook.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.