Ingrediënten

  • 250 g Hollandse garnalen
  • 1 mango
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel versgehakte bieslook
  • limoendressing:
  • 1 bekertje (125 ml) crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel droge sherry of witte wijn
  • versgemalen peper
  • blaadjes (veld)sla
  • plakjes citroen

Bereiding

  1. Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen. Meng voor de dressing crème fraîche, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper. Schik de blaadjes sla in coupes.
  3. Schep de dressing luchtig door de garnalencocktail, verdeel deze over de sla en garneer met plakjes citroen.

 

Serveertip

Vervang mango door meloen, nectarine of perzik.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.