Ingrediënten

  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 20 asperges (2 st. p.p.)
  • Voor het koude bieslooksoepje:
  • 130 g bieslook
  • 4 dl heldere bouillon
  • Voor de Espuma van geitenkaas:
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 50 ml Ricard (pastis)
  • 3 dl heldere bouillon
  • 250 g verse geitenkaas
  • 50 g room

Bereiding

Spoel de bieslook en kook 100 g ervan 2 minuten in gezouten water. Laat de blaadjes schrikken in ijswater. Laat ze uitlekken en voeg 30 g ongekookte bieslook toe. Mix het geheel. Voeg de heldere bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar het soepje in de koelkast. Kook de groene asperges beetgaar. Voor de Espuma: Fruit de knoflook en het sjalotje en blus af met Ricard. Voeg vervolgens de heldere bouillon toe en laat 2 minuten opkoken. Voeg de geitenkaas toe en laat op een zacht vuurtje smelten. Mix vervolgens de bereiding en voeg ook de room toe. Doe het mengsel in een sifonfles en laat afkoelen. Giet het koude bieslooksoepje in een mooi glaasje, strooi er de Hollandse garnalen over en werk af met de espuma van geitenkaas en een paar groene asperges.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.