Ingrediënten

  • 500 g Hollandse garnalen
  • 200 g gedopte verse doperwten of diepvries doperwten
  • 1 bosje dille
  • 60 ml olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el mayonaise
  • 1-2 el citroensap

Bereiding

  1. Laat diepvries doperwten bij kamertemperatuur in een zeef ontdooien en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  2. Verwijder de harde stelen van de dille. Doe de rest van de dille met 60 ml olijfolie in de blender en laat de blender 2-3 minuten draaien tot de dille heel fijn is. Voeg eventueel naar wens wat meer olie toe.
  3. Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in heel kleine blokjes. Meng in een kom de mayonaise en het citroensap en schep de bleekselderij en de garnalen erdoor. Breng het mengsel op smaak met wat zout en peper.
  4. Schep op vier borden een bergje van het garnalenmengsel en verdeel de doperwten eromheen. Schenk de dille-olie rond de garnalen en garneer eventueel het groen van de bleekselderij.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.