Ingrediënten

  • 300 g Hollandse garnalen
  • 300 g penne
  • 2 sjalotjes, in halve ringen
  • 25 g roomboter
  • ½ bosje kervel
  • 1 citroen, het sap en de rasp
  • 450 g tuinerwten
  • 150 g haricots verts
  • 125 g zure room
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de sjalotjes in halve ringen. Kook de penne al dente en spoel af onder de koude kraan. Meng de citroensap en rasp met de zure room en breng op smaak met zout en peper.
  2. Fruit de sjalot in de roomboter, voeg erwtjes en haricots verts toe en laat nog 8 minuten zachtjes bakken. Schep regelmatig om en voeg eventueel nog zout en peper toe.
  3. Roer er tot slot de penne en citroenroom doorheen en verdeel het geheel over vier borden. Verdeel de Hollandse garnalen over de borden en garneer met de kervel.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.