Ingrediënten

  • 100 g Hollandse garnalen
  • roomboterbladerdeeg
  • 1 ei
  • crème fraîche
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1 ei los met 3 eetlepels crème fraîche, de geraspte belegen kaas, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte basilicum en de Hollandse garnalen en schep dit in de vormpjes.
  3. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en snijd ze in puntjes.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.