Ingrediënten

  • 150 g Hollandse garnalen
  • 50 g tortillachips
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 1 el verse basilicum, fijngehakt
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 g geraspte jonge kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verkruimel de tortillachips fijn. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Boen de citroen schoon en rasp er ½ eetlepel gele schil af.
  3. Schep de garnalen met de tomaatblokjes, citroenrasp en basilicum door elkaar en verdeel dit mengsel over vier schelpen of eenpersoons ovenschaaltjes. Strijk de crème fraîche erover uit en bestrooi het met de kaas en de tortillachips.
  4. Schuif de schelpen of schaaltjes in de oven en laat ze in 10 tot 15 minuten warm worden en goudbruin kleuren.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.