Ingrediënten

  • Voor de court-bouillon :
  • 2 L water
  • 1 pond graten van witvis
  • sap van 2 citroenen of 2 el witte azijn
  • 1 dl droge witte wijn
  • ½ ui
  • ½ wortel
  • ½ prei
  • 10 peterseliestelen
  • peperkorrels
  • Voor de snoekbaars met courgette :
  • 200 g snoekbaarsfilet p.p.
  • ½ courgette
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Voor de court-bouillon: was de graten. Snijd de groenten in grove stukken. Meng alles door elkaar en breng aan de kook. Laat het vervolgens op een laag vuur 30 minuten trekken. Zeef alles door een doek.
  2. Breng wat bouillon aan de kook en pocheer hierin op een laag vuur de snoekbaars.
  3. Snijd de schil dik van de courgette af, zodat alleen het middelste deel van de courgette (de zaadjes) overblijft. Snijd van de schil een grove julienne en bak deze in wat hete olijfolie. Breng op smaak met grof gemalen peper en zout. Serveer de snoekbaars op de gebakken courgette.

 

Tip

Lekker met een witte wijnsaus (beurre blanc).

Snoekbaars

Snoekbaars doet de meeste mensen denken aan de sportvisserij. Deze vis is echter ook populair op restaurantmenu's. Niet zo gek want het is een van de lekkerste zoetwatervissen.

Alles over Snoekbaars

Snoekbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
77 kcal
/
321 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
19.20 g.