Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets van 150 g
  • 3 el kruidenboter
  • 2 zakken Toscaanse aardappelpartjes
  • 20 cherrytomaatjes
  • 35 à 40 aspergetips, 2 zakjes
  • 1 zakje geraspte jong belegen kaas
  • 2 sjalotjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de airfryer op 200°C.
  2. Smelt de kruidenboter heel kort of laat deze buiten de koelkast zacht worden.
  3. Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout en smeer deze vervolgens in met de kruidenboter (houd iets over voor garnering aan het einde).
  4. Leg ze in de airfryer en strooi er rijkelijk geraspte kaas over.
  5. Bestrooi de aspergetips met peper en zout.  
  6. Verdeel de aspergetips, cherrytomaatjes en aardappeltjes naast de zeebaars. 
  7. Snijd de sjalot fijn en verdeel deze over de aardappeltjes. 
  8. Steek de takjes rozemarijn tussen de asperges, aardappeltjes en tomaatjes. 
  9. Schenk wat olijfolie over de groenten en aardappeltjes en zet de airfryer voor 10 minuten op 200°C.
  10. Schep alles voorzichtig op je bord en garneer je gerecht met nog een toefje kruidenboter.

Ken jij onze Receptafette al? 

Dit recept is onderdeel van onze Receptafette. Samen met andere foodies heeft Lucia een heerlijk gerecht gemaakt met vis uit de airfryer als hoofdingrediënt. Benieuwd naar de andere recepten en thema's? 

Lees er hier alles over! 

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.