Ingrediënten

  • 600 g wijtingfilet
  • 1200 g aardappelen met dunne schil
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 50 g boter
  • 60 g geraspte oude kaas
  • 3 preien
  • 300 g geschrapte peentjes
  • 100 g halfgedroogde tomaten + olie van de tomaten
  • paar takjes peterselie, dille en/of selderij
  • allesbinder

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Boen de aardappelen schoon (schillen hoeft niet). Snijd de aardappelen in stukken en leg ze in een flinke laag water in een diepe pan. Verkruimel er een bouillonblokje over. Breng aan de kook en kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en grof stampen. Klop ca. 25 gram boter en de helft van de kaas erdoor.
  3. Snijd in de tussentijd de preien in brede stukken en de peentjes in dunne plakken. Smelt 25 gram boter met 3 eetlepels olie van de gedroogde tomaten in een grote koekenpan en roerbak de prei en wortel 5 minuten op een matig hoog vuur. Voeg 350 milliliter heet water toe, verkruimel er een bouillonblokje boven en laat de groenten 5 minuten pruttelen.
  4. Hak, in de tussentijd, de gedroogde tomaten en kruiden grof en snijd de wijtingfilet in ca. 20 stukken.
  5. Voeg 3-4 eetlepels Allesbinder door het vocht met de groenten en laat het nog even een beetje dikker worden.
  6. Schep het warme groentemengsel in een ovenschaal. Schep de wijting, gedroogde tomaten en de gehakte kruiden erdoor. Dek af met de aardappelpuree en strooi de rest van de kaas erover. Laat de pie in ca. 30 minuten lichtbruin worden.

 

Tip

De aardappels kun je geheel of gedeeltelijk vervangen door zoete aardappel, pastinaak of knolselderij. Het is ook lekker om grote gepelde garnalen aan het gerecht toe te voegen.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.