Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 120 g verse geitenkaas
  • 1 bosje rucola
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • piment d’espelette of Cayennepeper
  • zout

Bereiding:

  1. Spoel de rucolablaadjes in ruim koud water.

  2. Snijd de bieten in plakjes van ongeveer 3 mm en verdeel, zoals een carpaccio, over koude borden.

  3. Snijd de geitenkaas in blokjes en verdeel over de borden.

  4. Strooi de garnalen over de salade en garneer royaal met rucolablaadjes.

  5. Meng de olijfolie met het citroensap en piment d’espelette.

  6. Maak de salade af met de vinaigrette en strooi er zout over.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.