Ingrediënten

  • 4 makreelfilets
  • world spices blend, 5 spices
  • 1/2 winterpeen, in blokjes gesneden
  • 1 paksoi, in stukken gesneden
  • 2 lente-uitjes, in stukken gesneden
  • handjevol taugé
  • 3 cm verse gember, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • wokolie
  • teriyakisaus
  • friendly peppers, van Grate Goods

Bereiding

  1. Steek je barbecue aan, laat de kolen gloeiend heet worden en plaats een wokhouder.
  2. Snijd alle groenten en smaakmakers klein en zet apart in een schaaltje.
  3. Snijd de makreelfilets in grove stukken en bestrooi ze lichtjes met de 5 spice kruiden.
  4. Plaats de wok op de wokhouder en laat hem gloeiend heet worden.
  5. Schenk een flinke scheut wokolie in de pan, wacht tot de olie heet is en voeg aan beide porties makreel de helft van de gesneden groenten en smaakmakers toe, behalve de taugé. Wok in circa 1 minuut.
  6. Voeg de twee makreelfilets toe en wok het geheel nog 2 minuten. Voeg nu de taugé toe. Schenk op het einde wat van de teriyakisaus erbij en serveer direct! Lekker met in stukjes gesneden ‘friendly peppers’ (ingelegde, milde groene pepers).

 

Bekijk hier de video van het recept

Bron

Ralph de Kok, Ik BBQ voor jou 2022

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/