Ingrediënten

  • 4 roodbaarsfilets zonder met vel
  • 1 courgette
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 4 gemarineerde of tomatenpartjes
  • klein bosje bieslook of gemengde groene kruiden
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
  • 4 el geroosterde pijnboompitten
  • peper en zout
  • aluminiumfolie, 1 velletje

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de courgette in dikke plakken, de paprika’s elk in 6 stukken en de gemarineerde of gedroogde tomaten doormidden. Hak de kruiden grof.
  2. Vet het velletje aluminiumfolie en het rooster van de grill in met wat olie.
  3. Leg de groenten op het rooster en grill ze eerst 4 minuten, tussentijds keren. Leg het folie naast de groenten op het rooster.
  4. Leg de roodbaarsfilets met de velkant op het folie en grill ze in 6-8 minuten gaar. De vis tussentijds 1x keren, de groenten wat vaker.
  5. Maak een dressing van 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels azijn, 2 theelepels mosterd, wat peper en zout. Verwarm de dressing tot lauw.
  6. Leg de gegrilde roodbaars met de groenten en gemarineerde tomaten op warme borden. Schep de lauwe dressing erover en bestrooi met de pijnboompitjes en de kruiden.

 

Tip

Lekker met pasta.

Roodbaars

Roodbaars is een straalvinnig vis en behoort tot familie van de schorpioenvisachtigen. De laatste jaren is deze soort een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees.

Alles over Roodbaars

Roodbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
442 kj
Vetten:
3.60 g.
Eiwitten:
18.20 g.