Ingrediënten

  • 4 coquilles
  • 150 g zure room
  • 25 g ponzu
  • 1/2 gelatineblad
  • "10 kleine jalapeños op zuur, in schijfjes gesneden
  • 2 tl yuzusap
  • 1 tl olijfolie
  • 1 goudsbloem
  • peper en grof zout

Bereiding

  1. Los de gelatine op in de zure room en de ponzu.

  2. Kruid met peper en zout en zet koud gedurende een uur.

  3. Klop het mengsel glad met een klopper en breng het over in een spuitzak.

  4. Open de coquilles voorzichtig met een mes langs de vlakke zijde van de schelp. Klik de schelp vervolgens open en haal met behulp van een lepel de noot eruit door deze tussen de   sluitspier en het oranje gedeelte te steken. Spoel de vruchten onder stromend water af en dep droog.

  5. Snijd in dunne plakken en plaats terug in de schoongemaakte schelpen. Dresseer hiertussen de jalapeños.

  6. Meng het yuzusap en de olijfolie en lepel dit over de coquilles.

  7. Kruid met peper en grof zout. Spuit enkele toefjes zure room in de schelpen en werk af met een goudsbloem.

     

     

       

Bron
www.blendbrothers.nl

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.