Ingrediënten

  • 8 kleine sliptongetjes
  • 500 g bloemkool
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 3 takjes tijm, blaadjes eraf gerist
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el truffelolie
  • bloem om te bestrooien
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes. Kook ze in ruim water met een snufje zout gaar in ongeveer 15 minuten. Laat goed uitlekken.
  2. Fruit de knoflook in 2 eetlepels olijfolie en laat zachtjes 5 minuten bakken.
  3. Maal de bloemkool met de knoflookolie, crème fraîche en tijm met de staafmixer fijn tot je een gladde puree overhoudt. Breng op smaak met zout en pepter en roer de truffelolie erdoor. 
  4. Bestrooi de ton aan beide zijden met bloem, peper en zout en bak deze in een hete koekenpan in 2 eetlepels olijfolie om en om goudbruin.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.