Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks van 150 g
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt en in vieren
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 2 handjes amandelen, grof gehakt
  • 15 g basilicum, alleen de blaadjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de tonijn aan beide kanten met olie en bestrooi met peper en zout. Gril de tonijn aan beide kanten in 5-7 minuten tot de binnenkant mooi rosé is en de buitenkant dichtgeschroeid.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en meng deze met de artisjokken, tomaten en in reepjes gescheurde basilicum. Schep om met peper en zout, twee eetlepels olijfolie en een eetlepel balsamicoazijn.
  3. Serveer de salade met de tonijn.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.