Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm (plakjes)
  • 6 sneetjes robuust (zuurdesem) brood
  • 1 el bieslook, in kleine ringetjes gesneden
  • 2 el eiersalade
  • 1/2 komkommer, in plakjes gesneden
  • 2 el (citroen) mayonaise
  • sla, naar keuze
  • 2 handjes chips

Bereiding

  1. Rooster het brood in een broodrooster of in een grillpan.
  2. Bestrijk twee sneetjes brood met de eiersalade en strooi er de helft van de bieslook over.
  3. Verdeel de komkommer over de eiersalade.
  4. Leg een sneetje brood op de eiersalade en komkommer.
  5. Bestrijk deze met de mayonaise, strooi de rest van de bieslook erover en beleg met wat sla.
  6. Verdeel de gerookte zalm over de sla en dek af met het laatste sneetje brood.
  7. Steek er twee grote prikkers in en snijd de sandwich diagonaal doormidden. Serveer met de chips.

 

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.