Ingrediënten

  • 300 g wijtingfilet
  • 250 g orzo (kleine pastasoort, ook wel risoni genoemd
  • 115 g groene olijven
  • 350 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 90 g zongedroogde tomaten op olie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • een klein bosje verse basilicum
  • sap en rasp van een 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Kook de orzo gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Laat de olijven uitlekken en hak ze grof.
  3. Was en halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Bewaar de olie. 
  4. Giet de orzo af en spoel af met koud water.
  5. Meng de orzo, olijven, cherrytomaten en zongedroogde tomaten met de Italiaanse kruiden en in stukjes gescheurde basilicum.
  6. Maak een dressing van het citroensap, rasp en olijfolie.
  7. Schep dit door de orzosalade. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  8. Dep de wijtingfilets goed droog en bestrooi ze met zout en peper.
  9. Bestrijk ze aan één kant met 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten.
  10. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  11. Gril de wijtingfilets 2 minuten aan beide kanten en serveer ze met de orzosalade.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.