Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet
  • 300 g kabeljauw
  • 15 grote garnalen
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 2 el olijfolie
  • Een paar takjes dille
  • een paar takjes krulpeterselie

Bereiding

  1. Begin met het snijden van de uien. Pak een stoofpan of wok met deksel en bak de uien in olijfolie en pers de knoflook erbij. Bak dit kort op een middelhoog vuur tot de uien glazig zijn.
  2. Snijd ondertussen de courgette in tweeën over de lengte en snijd het nogmaals door tweeën. Snijd het dan in niet te dunne schijfjes. Gooi dit erbij in de pan. Daarna snijd je de paprika’s in kleine blokjes en de champignons in schijfjes. Bak dit alles mee.
  3. Voeg de gepelde tomaten en het bouillonblokje toe en laat dit stoven met de deksel erop tot de tomaten zacht zijn en er een dikke saus ontstaat. Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes Voeg de zalm, kabeljauw en garnalen toe en laat dit met deksel erop nog 10 minuten stoven. Laat op het laatst de saus nog even op een hoog vuurtje zonder deksel indikken. Roer heel voorzichtig door, zodat de vis niet stuk gaat.
  4. Hak de dille en peterselie fijn. Strooi op het laatst de verse kruiden over het gerecht.   
Bron
Priyalovesfood

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.