Ingrediënten

  • 400 g grietfilet
  • 25 g polenta
  • Za’atar
  • 20 g roomboter
  • geroosterde paprika
  • 1 bol burrata
  • paar takjes verse munt
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kies voor de stevige variant. Wanneer de polenta iets dikker wordt, roer je er 1 eetlepel za´atar doorheen. Roer er tenslotte de roomboter door en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de polenta op de bakplaat en maak hier een ovale pizza van ongeveer 1 cm dik van.
  4. Zet de polenta 20 minuten in de oven en verdeel er dan de met zout en peper bestrooide grietfilet over. Verdeel er ook de geroosterde paprika over. Bak nog 8 minuten tot de griet gaar is.
  5. Haal uit de oven, verdeel de burrata en munt erover en besprenkel met wat olijfolie. Snijd in stukjes en serveer direct.

Griet

Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.

Alles over Griet

Griet

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
331 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
17.00 g.