Ingrediënten

  • 400 g Hollandse garnalen
  • 1 kleine, ca. 1 kg, pompoen
  • klein kropje eikenbladsla
  • 6 el caesardressing
  • 2 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 1 klein blikje, 200 g, zwarte bonen
  • 125 g voorgekookte edamame sojabonen
  • 3 el ingelegde kappertjes
  • kerriepoeder
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in smalle parten. Schil de parten.
  2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  3. Bestrijk de parten pompoen met een beetje zonnebloemolie en bestrooi ze met wat kerriepoeder. Gril de parten pompoen 5-8 minuten. Keer geregeld. Leg ze, als ze gaar zijn, op elkaar op een plankje en houd ze onder een deksel een beetje warm. 
  4. Was en droog ondertussen de sla. Meng de caesardressing met de mayonaise en ½ eetlepel sojasaus. 
  5. Verwarm de zwarte bonen in een klein pannetje op matig vuur. Laat uitlekken. 
  6. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de edamame snel, tot ze warm zijn. 
  7. Verdeel de sla, lauwwarme pompoen, edamame, zwarte bonen en ¾ van de kappertjes over 4 kommen of borden. Bedruppel met sojasaus. Schep de garnalen erover. Schep de gemengde dressing in een schaaltje en strooi de rest van de kappertjes erover. Serveer de dressing er apart bij.

Serveertip: lekker met warme rijst of met toast. Maar je kunt deze lauwwarme salade ook als poké bowl serveren.

TIP: In plaats van grillen kun je de pompoen ook roerbakken.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.