Ingrediënten

  • 2 haringen
  • 150 gram sushirijst
  • sushi azijn of 6 el rijstazijn, 2 tl zout en 4 tl suiker
  • zwarte sesamzaadjes
  • ringetjes van lente-ui en rode chilipeper, fijngesneden
  • sojasaus
  1. Spoel de sushi rijst goed af met koud water en laat dan een half uur in een laag water staan.
  2. Kook de rijst daarna, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een rijstcooker of in een pan. Voeg een beetje rijstazijn, suiker en zout toe of gebruik een kant-en-klare sushi azijn om de rijst op smaak te brengen.
  3. Meng de rijst met zwarte sesamzaadjes en rol er bolletjes van. Tip: gebruik plastic folie om een bolletje te maken en druk niet te hard aan.
  4. Leg op elk luchtig rijstbolletje een dun plakje haring en maak er opnieuw in de folie samen één rond geheel van. 
  5. Garneer met een paar ringetjes fijngesneden lente-uitjes of pittig pepertje.
  6. Serveren met sojasaus.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.