Ingrediënten

  • 600 g wijtingfilets
  • 2 uitjes
  • 4 dl kant-en-klare tomatensaus
  • 2 el suiker
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el slaolie
  • 8 el magere yoghurt
  • mespuntje mosterd
  • zout

Bereiding

  1. Snijd de uitjes in zeer smalle ringen.
  2. Snijd de wijtingfilets in grote stukken en bestrooi deze met wat zout.
  3. Meng de tomatensaus met 1 eetlepel suiker en 3 eetlepels peterselie.
    Schep 1/3 van de saus in een ruime magnetronschaal.
  4. Leg de stukken vis erop: de dikke stukken langs de rand en dunnere stukken in het midden.
  5. Schep de rest van de saus erop. Dek de schaal af. Laat de vis op half vermogen gaar worden (10 minuten).
  6. Bak ondertussen de uienringen met 1 eetlepel suiker in de olie goudbruin.
  7. Neem de schaal met de vis uit de magnetron. Leg de uienringen erop, schep er hier en daar een lepeltje yoghurt over en bestrooi met de overgebleven peterselie.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.