Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 6 el suiker
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 1 bosje radijs
  • 75 g prei
  • 1 limoen
  • ca. 40 g gemberwortel
  • 6-8 el oestersaus
  • 20 wontondeegvelletjes, o.a. verkrijgbaar bij Aziatische supermarkt
  • zonnebloemolie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Meng de suiker met ½ theelepel zout en de azijn in een grote kom en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Maak de radijsjes schoon en leg ze in de gezoete azijn in de kom. Laat ze een paar uur of (nog beter) een dagje trekken.
  2. Snijd de kabeljauwfilet in 20 stukjes en doe ze in een grote kom. 
  3. Was en droog de prei en hak het fijn. Voeg het toe aan de kabeljauw. Boen de limoen schoon onder de warme kraan. Rasp de schil fijn boven de kabeljauw. Halveer de limoen. Knijp een helft uit boven de kabeljauw. Snijd de andere helft in partjes en houd deze apart. Schil de gember en rasp ook deze fijn boven de vis. Voeg 2 eetlepels oestersaus en een snuf peper en zout aan de kabeljauw toe en schep alles door elkaar.
  4. Zet een bakje met koud water klaar. Neem telkens een wontonvelletje in je hand, maak de randen een heel klein beetje nat met water en leg een stukje vis in het midden van het velletje. Vouw het velletje met de punten naar elkaar dubbel over de vis, druk de randen stevig op elkaar terwijl je ze een beetje plooit. Leg ze op een plank of blad en maak de rest van de dimsum-pakketjes op dezelfde manier.
  5. Verwarm de olie op 180°C of een airfyer op 200°C. Vul, als je een airfryer gebruikt, een spuitflesje met wat zonnebloemolie en spray wat olie op de dimsum-pakketjes voordat je ze in de hete airfryer legt.
  6. Frituur de dimsum-pakketjes (ca. 4 tegelijk) in een paar minuten goudbruin en gaar en laat ze op keukenpapier uitlekken. Of airfry ze in ca. 10 minuten krokant en gaar. 
  7. Leg op 1 grote of meerdere kleine schaaltjes en serveer de partjes limoen, de ingelegde radijsjes en de rest van de oestersaus erbij.

 

Serveertip: deze dimsum-pakketjes kun je ook bij een oosterse vissoep of bouillon serveren. Je kunt ze ook niet frituren maar in 4-5 minuten in de hete bouillon gaar laten worden.

Tip: in plaats van kabeljauw kun je een andere visfilet gebruiken maar ook met (ongekookte) grote garnalen zijn ze heel lekker. De oestersaus kun je vervangen door sweet & sour sauce, sweet chili sauce of bijvoorbeeld teriyaki saus.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.