Ingrediënten

  • 10 coquilles
  • 2 biefstukken
  • 150 g roomboter
  • 25 g verse peterselie
  • 25 g verse bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de coquilles en biefstuk op kamertemperatuur komen. Snijd de bieslook en de peterselie grof. Hak de knoflookteentjes in stukjes.

  2. Pak een grote bakpan, het liefst een gietijzeren, en zet deze op middelhoog vuur. Verhit hier 1/3 van de boter in. Kruid de biefstuk met peper en zout. Bak de biefstuk, zodra de boter een beetje bruin wordt, zoals jij hem het liefst hebt. Voor medium bak je de biefstuk 2-3 minuten aan elke kant. Voor rare bak je ze 1-2 minuten aan elke kant.

  3. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie rusten. 

  4. Veeg de pan schoon en verhit nogmaals 1/3 van de boter. Kruid de coquilles met een beetje peper en zout. Bak ze 1-2 minuten per kant, haal uit de pan en bedek ze ook met aluminiumfolie. 

  5. Laat de pan op het vuur staan en verhit het laatste deel van de boter. Bak de knoflook 1 minuut. Voeg de verse kruiden, sap van een halve citroen en wat peper en zout toe aan de knoflook en boter. Zet het vuur wat lager en laat zachtjes sudderen.

  6. Leg een biefstuk op twee borden en verdeel de coquilles erover. Schenk hier vervolgens een beetje van de kruiden-knoflookboter overheen.

Dit recept is speciaal voor de Receptafette ontwikkeld door De kokende zussen.

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.