Ingrediënten

  • 250 g inktvisringen
  • 250 g visfrietjes
  • 3 stukjes wilde zeebaars
  • 1 bakje humus en/ of tzatziki
  • Limoenmayonaise:
  • 150 ml mayonaise
  • Sap van 1/2 limoen
  • Rasp van 1/2 limoen
  • Koriandermarinade:
  • Bosje koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml olijfolie

Bereiding:

  1. Laat de inktvisringen ongeveer 15 minuten marineren, dan heel eventjes op de grill, dippen in de limoenmayonaise en smullen!
  2. De wilde zeebaars grill je alleen met wat olijfolie op de plaat. 
  3. Start op de huid en wacht totdat deze uit zichzelf weer loslaat.
  4. De visfrietjes koop je bij de visspecialist en met wat olie op de plaat kun je ze heel eenvoudig grillen. 

 

Bereiding limoenmayonaise:

  1. Schep de mayonaise en de limoensap goed door elkaar.
  2. Rasp een beetje schil van de limoen om te garneren

 

Bereiding koriandermarinade:

  1. Hak de koriander fijn met een scherp mes of blender/ staafmixer.
  2. Pers de knoflook en meng samen met de koriander door de olie.
  3. Verdeel over de vis en je bent klaar om te grillen/ gourmetten.

Tip:

  • Neem je kinderen mee naar de viswinkel en laat ze zelf uitzoeken wat ze willen grillen. De visspecialist kan er dan gelijk wat meer over vertellen. Weet wat je eet!

Pijlinktvis

Pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a. ook de octopus en de zeekat toe behoort.

Alles over Pijlinktvis

Pijlinktvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
174 kcal
/
Vetten:
7.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.