Ingrediënten

  • 250 g kabeljauw, een zo recht mogelijk stuk
  • 4 plakjes dungesneden Coburger ham
  • 4 takjes rozemarijn
  • Optioneel: balsamicostroop

Bereiding:

  1. Snijd de kabeljauw in langwerpige stukken en zorg dat deze niet te dun zijn (even breed als dik).
  2. Leg een takje rozemarijn op de vis en vouw de Coburger ham er strak om heen. Laat een stukje overlappen en snijd dan het overtollig vlees eraf.
  3. Druk het zachte vlees goed aan (voordeel van Coburger ham is dat dit goed ‘plakt’) en steek de pen er in de lengte voorzichtig doorheen.
  4. Herhaal dit tot de vis op is. Je kunt voor deze spies ook Ardenner-, Serrano- of Parmaham gebruiken.
  5. Smeer de grillplaat in met een klein beetje olie en rooster de ham aan alle kanten mooi bruin.
  6. Het hout van het rozemarijntakje eet je niet op, maar je zult merken dat de vis er heerlijk naar geurt en smaakt.
  7. Garneer na het grillen met wat balsamicostroop. Deze zoete stroop is een perfecte combinatie met de zoute ham.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.