Ingrediënten

  • 400 g kabeljauwhaas, in 4 á 5 gelijke stukjes gesneden
  • 1 potje á 50 g haringkaviaar
  • roomboter
  • 1/2 komkommer
  • 30 g sjalot, gesnipperd
  • 1 ei
  • 1 1/2 citroen
  • 1/2 rode paprika
  • 1 1/2 tl citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 2 g dragon of dille, gehakt
  • 2 g koriander, gehakt
  • 20 g extra vierge olijfolie
  • Suiker, zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding salsa:

  1. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd de komkommer en paprika in zeer fijne blokjes en laat uitlekken.
  2. Kook het ei hard en hak deze fijn. Rasp de schil van ½ citroen, schil vervolgens de citroen en haal de partjes uit de vliesjes.
  3. Snijd de partjes in zeer fijne blokjes. Meng alle ingrediënten circa 10 minuten voor het serveren in een kom.
  4. Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper en zo nodig een beetje suiker en laat het geheel nog even uitlekken in een zeef.

 

Bereiding kaviaardressing:

  1. Doe de kaviaar in een kom met de olijfolie en het citroensap. Roer voorzichtig door.
  2. Breng op smaak met zout en verse peper. Zet deze op tafel bij de frisse salsa.

 

Bereiding Kabeljauw:

  1. Gril de kabeljauw met wat roomboter, peper en zout op de gourmetplaat.
  2. Bak aan beide kanten bruin en leg de stukjes op een bord (laat kabeljauw niet te lang doorgaren want dan valt hij uit elkaar).
  3. Verdeel de frisse salsa erover, pak vervolgens de kaviaardressing en doe er een paar flinke scheppen op.
  4. Laat de overgebleven salsa en dressing op tafel staan, zodat de liefhebber nog wat extra kan pakken.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.