Ingrediënten

  • 400 g verse makreelfilets, in stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 el sambal of meer naar smaak
  • 500 g flespompoen, in blokjes van 2 cm
  • 500 g spitskool in reepjes
  • 200 g pindakaas
  • peper en zout naar smaak
  • 750 ml water
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiding

  1. Fruit de knoflook in 2 el zonnebloemolie een paar minuten. 
  2. Voeg de sambal en tomatenpuree toe en warm even mee. 
  3. Doe de groenten erbij met de pindasaus, het water en een flinke snuf peper en zout. 
  4. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen.
  5. Voeg na 20 minuten de stukken makreel toe. 
  6. Serveer met peterselie en rijst.

Tip

Ook lekker met gerookte makreel. 

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/