Ingrediënten

  • 2 verse makreelfilets
  • 8 blini's, pak kant en klaar
  • 200 g shiitake, in plakjes
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl miso
  • 125 g tauge
  • 1 el zonnebloemolie
  • vers bosje koriander

Bereiding

  1. Meng de ketjap met de miso.

  2. Leg de makreelfilets in een schaal en schenk de marinade erover. Zorg dat de marinade de makreel goed bedekt. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.

  3. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de makreelfilets in 10 minuten gaar. Haal uit de pan.

  4. Doe de shiitake in de pan en bak deze op hoog vuur 3 minuten.

  5. Voeg de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.

  6. Verwarm de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Beleg elke blini met wat taugé en shiitake en leg hier een stukje makreelfilet op.

  8. Garneer met verse koriander en besprenkel met extra ketjap.

Tip

Voor een snelle bereiding kan dit ook met gerookte makreel.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/