Ingrediënten

  • 450 g zeevruchten
  • 350 g spaghetti
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 300 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 15 g bladpeterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pof de tomaten in 8 minuten gaar met de helft van de olie.
  3. Snijd de peterselie en knoflook grof, verhit de rest van de olie in een pan en verhit de peterselie en knoflook op middelhoog vuur 3 minuten. Voeg de vis toe en bak nog 7 minuten mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en schep over in diepe borden.
  5. Serveer het vismengel erbij en garneer met de gepofte tomaten en olie.

Dit recept is gemaakt door: Luukskitchen.com

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/