Ingrediënten

  • 4 haringen, schoongemaakt
  • 4 bietjes, voorgekookt
  • 2 el mierikswortelcrème
  • 1 el mayonaise
  • 4 zoetzure augurkjes en wat vocht
  • 1 el crèma di balsamico
  • paar sprietjes bieslook en/of een klein handje rucola
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakken.
  2. Meng de mierikswortelcrème met de mayonaise en 2 eetlepels van het augurkenvocht zodat de dressing vloeibaar, maar niet al te dun wordt. Voeg naar smaak wat peper toe. Snijd de augurken in stukjes.
  3. Verdeel de plakjes biet over 4 borden en strooi de augurk erover. Bedruppel met de mieriksworteldressing en een paar druppels crèma di balsamico. Knip de bieslook fijn boven de bietjes en/of strooi er eventueel wat blaadjes rucola over. Leg de haring er in een krul op. Bestrooi met wat peper en zout.

 

Tip

Serveer met knapperig brood of toast. Voor de variatie kun je ook verse rode of gekleurde bietjes gebruiken. Schil de bietjes, schaaf of snijd ze in dunne plakjes en kook even in ruim water met wat zout. Goed laten uitlekken en droogdeppen.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.