Ingrediënten

  • 800 g mulfilets of 4 panklare mullen à 300 g - voor lunch- of voorgerecht ca. de helft
  • 1 kg witte of groene asperges
  • 1 bos lente-ui
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 4 takjes peterselie en/of dragon
  • 75 g boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder een stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges. Schil witte asperges, groene hoeven niet te worden geschild. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 15 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de grillplaat, -pan of barbecue goed voor. Bestrijk met olie en grill de vis om en om in 4-6 minuten gaar.
  3. Snijd in de tussentijd de lente-ui (ook het groen) in smalle ringen en hak de kruiden grof. Smelt de boter in een steelpannetje op matig vuur en laat de boter langzaam lichtbruin worden. Roer geregeld. Voeg de lente-ui, kruiden en (versgemalen) peper en zout toe.
  4. Verdeel de asperges over de borden. Leg de mul erbij en schep er wat boter met lente-ui en kruiden over.

 

Tip

Serveer met gekookte aardappeltjes. Je kunt de asperges ook grillen. Halveer ze in de lengte en laat op de hete grillplaat, -pan of barbecue om en om in 6-8 minuten (beet)gaar worden. In plaats van grillen kun je de mul ook roken in een goed afgesloten rooktrommel met 2-3 el zaagsel of bereiden in de oven in een ingevette ovenschaal (ca. 8-10 minuten op 180 °C).

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.