Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw of filets à ca. 150 g en ca. 2 cm dikte
  • 4 sjalotjes
  • 800 g spruitjes, schoongemaakt
  • 3 el tarwebloem
  • 4 takjes tijm
  • 50 g boter
  • 50 g pecannoten
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en snijd ze in stukjes. Snijd de spruitjes in vieren en kook ze ca. 5 minuten in kokend water met wat zout. Kook de sjalotjes de laatste 2 minuten mee. Giet af en laat uitlekken.
  2. Schep ondertussen de bloem op een diep bord. Rits daarboven de tijmblaadjes van de takjes. Voeg peper en zout toe en meng goed.
  3. Smelt de boter in de koekenpan op een matig vuur. Zet het vuur hoog. Wentel de stukken kabeljauw één voor één door het bloemmengsel en leg ze direct in de hete boter. Bak in ca. 6 minuten gaar met tussentijds omkeren en het vuur iets lager.
  4. Leg de kabeljauw op 4 warme borden. Doe de sjalotjes, spruitjes en noten met wat peper bij de bakboter in de koekenpan en bak ze op een hoog vuur heel even op. Schep de groente rond de vis op de borden.

 

Tip

Lekker met aardappelpuree.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.