Ingrediënten

  • 500 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
  • 3 tomaten, in plakjes
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1 el rode currypasta
  • 125 ml kokosmelk
  • 300 g pandanrijst
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Verdeel over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie de tomaat en courgette. Leg er de schelvis op.
  2. Roer de currypasta door de kokosmelk en schenk over de vis. Vouw het bakpapier of de aluminiumfolie tot pakketjes dicht. Bind ze eventueel vast met een stukje keukentouw of zet ze vast met (metalen!) paperclips.
  3. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in circa 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Leg de pakketjes op 4 borden. Vouw ze aan tafel open en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer er de rijst en partjes limoen bij.

Tip

Vervang de tomaten door groene asperges of roosjes broccoli. Kook de asperges of broccoli 5 minuten voor.

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.