Ingrediënten

  • 1 kilo schoongemaakte verse paling (stoofaal)
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 el citroensap
  • 2 uien
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 vleestomaten
  • 2½ dl droge witte wijn
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee.
  3. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Voeg de peterselie en tijm toe en laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven.

Lekker met bruinbrood en olijfboter (boter met gehakte olijven en citroensap).

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.