Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 350 g spaghetti
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 venkel
  • handje fijngesneden dille
  • (olijf)olie

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en snijd de venkel in kleine blokjes.

  2. Fruit de sjalot in een beetje olijfolie. Wanneer de sjalot glazig wordt, voeg je de venkel toe. Strooi er wat zout over en roerbak tot de venkel wat zachter begint te worden. Voeg dan een scheutje water toe en smoor de venkel verder gaar.

  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente. Als de spaghetti goed is, giet je 'm af en schep er een lekkere scheut olijfolie door zodat de slierten niet gaan plakken.

    Tip: De spaghetti krijgt er gelijk ook een lekkere smaak door dus wees niet zuinig!

  4. Meng de spaghetti en venkel door elkaar en schep in een schaal of direct op de borden. Verdeel de Hollandse garnaaltjes over de spaghetti, bestrooi met de gehakte dille, maal er wat verse peper over en rasp er tot slot lekker wat citroenrasp overheen.

    Dit recept is gemaakt door: overetengesproken.nl

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.