Ingrediënten

  • 1 kilo calamares
  • mespuntje mosterd
  • bloem
  • paprikapoeder (pikant)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Trek de kop met de tentakels voorzichtig van het lijf. Het inktzakje en de ingewanden komen vanzelf mee. Maak het lijfje van binnen schoon en verwijder ook de harde balein.
  2. Snijd het lijf open en maak het velletje visvlees aan beide zijden goed schoon.
  3. Zout de velletjes en spoel ze na een half uur af. Dep goed droog.
  4. Verhit knoflookteentjes in hete olie en verwijder vóór het frituren de knoflook weer. Vermeng het meel eventueel met een beetje pikante paprikapoeder.
  5. Haal de calamares door het meel en frituur. Daarbij rollen de velletjes zich vanzelf op tot een hartig hapje bij de borrel.

 

Bron
Van H. Veenstra uit Dordrecht

Pijlinktvis

Pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a. ook de octopus en de zeekat toe behoort.

Alles over Pijlinktvis

Pijlinktvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
174 kcal
/
Vetten:
7.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.