Ingrediënten

  • 2 tonijnsteaks
  • zonnebloemolie of olijfolie
  • 250 g peultjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
  • 1/2 komkommer, gehalveerd en in dunne plakjes
  • 10 takjes koriander, alleen de blaadjes en extra om te serveren
  • 50 g geraspte wortel
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 1/2 el suiker
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng het sap van de limoen met de vissaus, suiker en een kwart van de rode peper.  
  2. Blancheer de peultjes 5 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
  3. Schep de peultjes in een grote kom om met de rode peper, lente-ui, komkommer, koriander en wortel.
  4. Bestrijk de tonijn aan beide kanten met olie en bestrooi met peper en zout. Grill de tonijn aan beide kanten in 5 – 7 minuten tot de binnenkant mooi rosé is en de buitenkant dicht geschroeid.
  5. Snijd de tonijn in plakjes en leg op de salade. Serveer met de dressing en extra koriander.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.