Ingrediënten

  • 700 g doradefilet met vel
  • 10 g verse basilicumblaadjes
  • 12 el (citroen)olijfolie
  • 50 g broodkruimels
  • 8 takken peterselie
  • Voor de saus:
  • 3 dl visbouillon
  • 2 dl room
  • 4 pomodori tomaten
  • 5 g verse basilicumblaadjes
  • zout en peper

Bereiding

  1. Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie. Draai er wat versgemalen peper over. Laat de filets 4 uur in de koelkast marineren.
  2. Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 dl. Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren.
  3. Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.
  4. Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout.
  5. Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier.

Tip

Lekker op een laagje aardappelpuree met bijvoorbeeld gestoofde prei.

 

Dorade (Zeebrasem)

Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.