Ingrediënten
- forelfilet
- tarbot
- zalmfilet
- schol
- courgette
- bleekselderij
- prei
- bosuitjes
- champignons
- sojasaus
- sap van een halve citroen
- olie
Ook te bereiden met…
Bereiding
- De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of bouillonblokjes gebruiken. Gebruik schepnetjes om de stukjes vis in de bouillon te leggen, zodat de vis niet uit elkaar valt. Vrijwel alle stevige vissoorten kunnen voor Chinese fondue gebruikt worden.
Let op: Paneer en kruid de vis niet! Want deze toevoegingen lossen op in de bouillon.
Tip
Maak van te voren visrolletjes voor in de bouillon. Rol forelfilet, tarbot, zalmfilet of schol op met daarin courgettereepjes, bleekselderij, prei, bosuitjes en/of champignons.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.