Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom, niet geklopt
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 el dille, fijngehakt
  • extra dille en citroensap om mee te serveren
  • zout en peper, naar smaak

Bereiding

  1. Leg de blaadjes gelatine in een bak met koud water om te laten weken.
  2. Schenk de slagroom in een steelpannetje en laat warm worden, maar niet koken. Wanneer er luchtbelletjes in de slagroom verschijnen kan het vuur uit.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze oplossen in de warme slagroom door goed met een garde te roeren.
  4. Roer de Griekse yoghurt en de dille door de slagroom tot je een stevige panna cotta hebt en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de helft van de Hollandse garnalen over de bodem van de glaasjes.
  6. Verdeel de panna cotta over de garnalen.
  7. Zet de glaasjes in de koelkast en laat minimaal 1 uur opstijven.
  8. Haal de panna cotta uit de koelkast en verdeel de rest van de Hollandse garnalen over de glazen. Garneer met wat extra dille, druppel er wat citroensap over en serveer direct.

 

Tip

Je kunt dit recept tot stap 7 al een dag van tevoren maken.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.