Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 3 el zwarte bonensaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl vissaus
  • 2 tl citroensap
  • 4 lente ui, in fijne ringen gesneden
  • 1 rode peper, in ringen gesneden
  • 250 g glasnoedels
  • 400 g bimi, kort gekookt in gezouten water
  • Japanse sojasaus om mee te serveren

Bereiding

  1. Meng in een kom de zwarte bonensaus met de knoflook, vissaus en citroensap.
  2. Leg voorzichtig de coquilles erin en schep ze om. Laat minimaal een half uur marineren.
  3. Zet een pan met water op het vuur en laat aan de kook komen of zet de stoomkoker aan.
  4. Bekleed de stoommand met een stukje bakpapier waar een paar gaatjes ingeprikt zijn. Leg de coquilles in de stoommand en zet deze op de pan met kokend water. Stoom de coquilles in 4 tot 6 minuten totdat ze gaar zijn.
  5. Serveer de coquilles op een bedje van glasnoedels en met de bimi (aspergebroccoli). Schenk er wat sojasaus over, strooi er wat lente ui en rode peper over.
Tip! Origineel wordt dit gerecht geserveerd met de glasnoedels. Maar rijst kan natuurlijk ook.

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.