Ingrediënten

  • 4 zoute haringen, schoongemaakt
  • 150 g gekookte bietjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 5 g verse dille
  • (zuurdesem) brood, dikker gesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Doe de bietjes, yoghurt en dille in een maatbeker (of blender).
  2. Maak er een puree van met de staafmixer en breng deze op smaak met zout en peper.
  3. Schep de bietjespuree over de sneetjes brood.
  4. Snijd de haring in passende stukjes en leg deze op de bietjespuree.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.