Ingrediënten

  • 8 coquilles
  • sap van 2 limoenen
  • 150 ml olijfolie
  • 1 el gehakte korianderblaadjes
  • 1 el fijngehakte oreganoblaadjes
  • 1 stevige, rijpe avocado
  • ½ rode peper, fijngehakt en zaadlijsten verwijderd
  • 8 takken peterselie
  1. Maak de coquilles schoon: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van het scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de witte coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog.
  2. Meng in een kom het limoensap, de olijfolie, de koriander en de oregano. Voeg zout en versgemalen peper toe. Schep de coquilles er voorzichtig door en zet afgedekt 20 minuten in de koelkast.
  3. Snijd het de avocado in blokjes, voeg toe aan het coquillemengsel en bestrooi met de fijngehakte rode peper.
  4. Serveer het gerecht in de schoongemaakte schelpen.
     

Tip

Dit recept staat of valt bij de kwaliteit van de ingrediënten. Vertel bij aankoop aan de visboer dat je het rauw gaat eten en dus kraakverse vis of coquilles wilt. Sashimi-kwaliteit staat er dan vaak op de kaartjes.

 

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.