Ingrediënten

  • 400 g rauwe garnalen,middelmaat
  • 500 g pompoen in blokjes, met schil
  • 400 g wortelen in stukjes
  • 1 stengel bleekselderij in stukken
  • ½ rode uit in stukken
  • ½ tl venkelzaadpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes verse koriander
  • 2 tenen geperste knoflook
  • chilivlokken naar smaak
  • peper en zout naar smaak
  • Optioneel: Naanbrood en/of Turske börek’s met feta en spinazie
  1. Marineer de rauwe garnalen in de geperste knoflook, chilivlokken en de 2 el olijfolie.
  2. Fruit de groenten een paar minuten aan in de soeppan met 2 el olijfolie. Voeg de venkel- en komijnpoeder toe, schep het nog even goed door en voeg dan de groentebouillon toe en laat ca 15 min zachtjes koken.
  3. Bak in de tussentijd de garnalen op hoog vuur in een apart pannetje. 
  4. Giet de groenten en de groentebouillon in de blender en pureer tot een gladde soep. Schenk de soep in de kommetjes, garneer royaal met de garnalen en de verse koriander.
Tip! Serveer met lekker gekruid naanbrood en/of Turkse börek’s gevuld met feta en spinazie.
Bron
FoodByThessaGarcia

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.