Ingrediënten

  • 4 á 5 grote gamba’s per persoon
  • 2 grote tenen knoflook geperst
  • Chili flakes uit de molen naar smaak
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik tomatenpolpa met basilicum
  • pak spaghetti 500 gram
  • handje vol verse basilicumblaadjes
  • grof zeezout en peper uit de molen naar smaak
  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Verwarm de olijfolie en bak de knoflook in de koekenpan tot dat deze gaat verkleuren en je hem begint te ruiken. Doe de gamba’s erbij en bak ze op hoog vuur gaar. Voeg naar smaak wat chili flakes, zeezout en peter  toe.
  2. Doe dan 2/3 van de tomatenpolpa erdoor en meng goed door elkaar en laat kort doorwarmen. Zet dan uit totdat de pasta gaar is.
  3. Giet de pasta af in een vergiet en gooi er een scheut lekkere olijfolie over en roer er door. Zet de koekenpan met de saus en garnalen weer op het vuur en schep er in verschillende delen de pasta doorheen.
  4. Serveer in diepe borden en verdeel de gamba’s evenredig. Strooi er vervolgens de verse basilicum overheen en wat zeezout naar smaak.
Tip! Dit gerecht is perfect om altijd in huis te hebben. Koop een grote zak diepvries garnalen zodat je deze altijd bij de hand hebt. De tomatenpulpa en spaghetti zijn handig voor in de voorraadkast.

 

Bron
FoodByThessaGarcia

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.